18. 4. 2018

Výstava jadranských fotografií ve Vodárenské věži

V Českých Budějovicích 16.4.2018

Velvyslankyně Chorvatské republiky Ines Troha spolu s náměstkem primátora Českých Budějovic Jaromírem Talířem ve čtvrtek 12.4.2018 otevřeli fotovýstavu Plavby po Jadranu s podtitulem „Na kole a na vodě“.

Výstava v historickém vodárenském objektu nabízí neobvyklý pohled na ostrovy a části pobřeží chorvatského Jadranu, nejčastěji z paluby tradičních lodí a ze sedla kola. Známá místa jsou zachycena z netypického úhlu pohledu. Mnoho záběrů je však z málo známých a obtížněji přístupných míst, která v turistických průvodcích nenajdeme. Tematicky jsou rovnoměrně zastoupeny zajímavosti přírody, lidé, kulturně-historické památky, moře a aktivní poznávání ostrovů. Autory fotografií jsou organizátoři a účastníci plaveb tradičními loděmi po Jaderském moři pořádaných cestovní kanceláří GEOTOUR během uplynulých 24 let.

Výstava bude do 27. října 2018, přístupná je zdarma, nejlépe po předchozí rezervaci na www.vodarenskavezcb.cz Spojte prohlídku netradičních fotek z Jadranu s poznáním jedinečné technické památky – sladká pitná voda z Malše a Vltavy spolu se slanou, mořskou z Jadranu.

Fotografie
Ze zahájení výstavy
Ze zahájení
Ze zahájení výstavy
Ze zahájení
Ze zahájení výstavy
Ze zahájení
Z výstavy
Z výstavy
Z výstavy
Z výstavy
Z výstavy
Z výstavy
Další zprávy